recuperare medicala

Recuperarea medicala este cea de a treia secventa a medicinii. Dupa medicina preventiva, curativa, apare obligatoriu recuperarea medicala. Orice stare patologica poate  produce o deficienta care poate genera dizabilitate (imposibilitatea de presta activitati profesionale, sportive ) si poate crea si handicap (prejudicial, rasunetul social, economic pecare deficienta sau dizabilitatea il creeaza).

Recuperarea medicala se ocupa deci de diminuarea dizabilitatii, reducerea deficitului functional folosind pentru aceasta factorii fizici - kinetoterapia, electroterapia, termoterapia, hidroterapia, etc. Domeniul in care recuperarea medicala opereaza in prezent  este aparatul locomotor care poate fi dizabilitat prin numeroase cauze: boli neurologice, boli Areumatismale, traumatisme). De asemenea, in prezent este acceptata si recuperarea in boli cardiorespiratorii, recuperarea post arsuri, recuperarea planseului pelvin si altele.

Proceduri de kinetoterapie

Kinetoterapie profilactica:
Kinetoterapia este una dintre cele mai eficiente si naturale modalitati prin care puteti avea mereu o sanatate fizica si psihica de invidiat.

Kinetoterapie posttraumatica:
Programe kinetice de recuperare in urma unor traumatisme: fracturi, luxatii, rupturi sau intinderi musculare, rupturi ligamentare, entorse, traumatisme la nivelul articulatiilor, redori articulare sau musculare.

Kinetoterapie postoperatorie:
Kinetoterapie de recuperare in urma interventiilor chirurgicale. obiectivele acesteia sunt refacerea amplitudinilor articulare, cresterea fortei musculare, imbunatatirea coordonarii, stabilitatii si echilibrului.

Kinetoterapie in afectiuni:
Programe kinetice de recuperare a afectiunilor: lombosciatica, hernie de disc, discopatie, coxartroza, gonartroza, spondiloza cervicala, accident vascular cerebral, scolioza, cifoza, artrita, artroza, epicondilita...

Proceduri de masaj terapeutic:

Masaj terapeutic:
Mmasaj medical pentru recuperarea afectiunilor aparatului locomotor, afectiunilor reumatismale, neurologice, cardiovasculare sau respiratorii. afectiuni tratate: lombosciatica, hernie de disc, coxartroza, etc.

Masaj de drenaj limfatic:
Masajul de drenaj limfatic se recomanda atat femeilor care au suferit mastectomii cat si persoanelor cu circulatie periferica slaba sau cu staze limfatice. acest tip de masaj este un drenaj facut cu o tehnica aparte.

Masaj neuromuscular:
Masajul neuromuscular elibereaza tensiunea intramusculara si vindeca tesuturile conjunctive, tendoanele si nervii. un alt important beneficiu al acestui masaj este stimularea inervatiei musculare.

Consultatie medicala de specialitate

• Plan terapeutic complex medicamentos si de specialitate
• Electroterapie
• Masaj clasic si special
• Kinetoterapie-gimnastica medicala, terapie ocupationala, terapii speciale
• Infiltratii intraarticulare, periarticulare si in puncte speciale, recomandari de ortezare..

Medici:

Profesor universitar Dr. Mihai DRĂGOI
Medic primar reabilitare medicala
Competenta reumatologie

Sef lucrari Dr. Elena AMARICĂI
Medic primar reabilitare medicala

Sef lucrari Dr. Daniel POPA
Medic primar reabilitare medicala

Asistent universitar Dr. Liliana CAȚAN
Medic specialist reabilitare medicala

Asistent universitar Dr. George PUENEA
Medic specialist reabilitare medicala

Dr. Roxana CERBULESCU

Medic specialist reabilitare medicala